Stockholm view

Sök lediga rum

rum från

SEK 1752 .00

Lokala Sevärdheter – Upptäck Stockholm

Stockholm, en av världens vackraste huvudstäder, är byggd på 14 öar förenade av 57 broar. De vackra byggnaderna, grönskan, den rena luften och närheten till vattnet är utmärkande för staden. Nationalstadsparken, (världens första i sitt slag), är ett grönområde som utgör stadens lungor och ständigt närvarande i stadsvimlet.

Med sin 750-åriga historia och sitt rika kulturliv erbjuder Stockholm ett brett urval museum och attraktioner i världsklass. De flesta går att nå till fots och det finns goda möjligheter att hinna med mycket på kort tid. Upplev storstadsliv, historiens vingslag och skön natur, allt under en och samma dag

Gamla Stan är en av de största och bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Europa och en av Stockholms populäraste sevärdheter. Det var här Stockholm grundades 1252.

Hela Gamla Stan och den angränsande ön Riddarholmen liknar ett levande promenadvänligt museum med mängder av sevärdheter, attraktioner, restauranger, kaféer, barer och affärer för shopping. Gamla Stan är också mycket populär bland hantverks-, kuriosa- och souvenirentusiaster. De smala vindlande kullerstensgatorna, med hus i alla nyanser av guld, ger Gamla Stan dess unika karaktär. Fortfarande kan man hitta källarvalv och muralmålningar från medeltiden bakom de synliga fasaderna, och vintertid känns Gamla Stan som något ur en sagobok. Där finns flera vackra kyrkor och museum, inklusive Storkyrkan och Nobelmuséet. Den största sevärdheten är det Kungliga Slottet, ett av de största palatsen i världen med över 600 rum.

Välkommen till ett av de största palatsen i Europa! Det Kungliga Slottet är den svenske kungens officiella residens och har mer än 600 rum.

Kungliga Slottet är öppet för allmänheten och inhyser inte mindre än fem museum. Slottet byggdes i huvudsak under 1700-talet i italiensk barockstil, på den plats där Slottet Tre Kronor brann ner till grunden 1697. Besök representationsvåningarna med praktfull inredning från 1700- och 1800-talen, Rikssalen med Drottning Kristinas silvertron och Ordenssalarna. Du kan också besöka Gustav den III´s Antikmuseum, Museum Tre Kronor och Skattkammaren. Kungliga Slottet innehåller också Livrustkammaren, med kungliga utstyrslar och uniformer, liksom kröningsekipage och magnifika vagnar från Hovstallet

Stadshuset, med sin spira med de gyllene tre kronorna är en av de mest välkända silhuetterna i Stockholm. Guidade turer erbjuds året runt.

Stockholms Stadshus är en av landets mest typiska exempel på nationalromantisk stil inom arkitekturen. Stadshuset ritades av erkitekten Ragnar Östberg och invigdes på midsommarafton 1923. Stadshuset är byggt av åtta miljoner tegelstenar och den 106 meter höga tornet kröns av spiran med de tre kronorna, Sveriges nationalvapen. Innanför de magnifika fasaderna finns kontor och sammanträdesrum för stadens politiker och tjänstemän, liksom fantastiska mötesrum och unika konstverk. Den stora Nobelfesten hålls varje år i Stadshuset. Efter middagen i Blå Hallen dansar nobelpristagare, kungligheter och inbjudna gäster i Gyllene Salen med dess 18 miljoner gyllene mosaikrutor.

Upplev en av Europas förnämsta samlingar av modern konst från 1900-talet fram till idag, med verk av bland andra Picasso, Dali, Derkert och Matisse.

Museets stora samling och dess tillfälliga utställningar visar nutida konst sida vid sida med moderna klassiker. Moderna Museet är beläget på vackra Skeppsholmen. Byggnaden ritades av den spanska arkitekten Rafael Moneo. Museet erbjuder förstklassiga temporära utställningar, ett lekrum för barn, en museishop och en restaurang med fantastisk utsikt över Djurgården och Strandvägen.